17 Aralık 2010 Cuma

BUGÜN ELMALI TART GÜNÜ


Şaşırma,bu gün böyle bir gün işte.Oyuncaklarla elmalı tartın ne alakası var dersen ,ben de bilmiyorum........ Her şeyin bir nedeni var ya,elmalı tartın da var elbet.Bak anlatayım, benim sevgili arkadaşım Vildan' ın '' HAYAL KAHVEM'' isimli bir bloğu var.Edebiyat,sinema arada da edebiyat ve anı soslarında demlendirilmiş harika yemek tarifler veriverir çaktırmadan.Bir kaç gündür uğrayamamıştım Hayal Kahvesine. Şöyle bir göz atayım dedim bu gün,aman allahım.Aşağıdakine benzer bir resim gözüme ilişir ilişmez kendimi mutfakta buldum.Ayni Vildan gibi malzemeleri çabucak dizdim masaya.Ama katı yağ kullanmıyorum ya,onun yerine biraz tereyağı biraz zeytinyağı idare ettim.Her şey çok kolay oldu ve evim mis gibi tarçın koktu.Hadi üşenme kalk sende yap.Arkadaşımın anlattığı gibi aynen yaptım,mesele bir şeyi isteyerek yapmak.......Üç elma rendelendi içine istediğin kadar şeker kat.Vildan bir su bardağı demiş ama ben yarım koydum,biraz fındık kat.Koy bir kenara.İki buçuk su bardağı un,kabarma tozu,bir su bardağı toz şeker,iki yumurta sarısı,yağ iyice yoğurulacak.Yağlı tepsiye hamura yayıp,elmalı içi şöyle güzelce sere serpe yatırılacak.Hamurdan ayırdığım bir parçadan da şeritler yapıp kafes formu verdim.Evet Vildanın dediği gibi 20 dakika sonra ev, misler gibi tarçın kokusuna boğulmuştu.Koştum hemen fotoğraf makinemi kaptım.Anı tespit ettim.Tam o sıra kapı çalındı, küçük evlat gelmiş okuldan.Hemen bir dilim kestim ve bir bardak sütle sundum ona.Mutfak masasının başında günün kritiğini yaparken genç adamdan bir sürü iltifat aldım .Her şey sayende oldu sevgili Vildan.İyi ki varsın ve bir şekilde benim hayatıma girdin.HAYAL KAHVEM' İ sakın kapatma








Muzicons.com

1 yorum:

  1. Vay canına sayın seyirciler! Bakar mısınız şu olup bitene? Gülçin şahane bir bloğun var artık biliyor musun? Demek müzik bile koyabiliyorsun!
    Şahanesin.. Üstelik elmalı turtayı sıvı yağ ile yapıyorsun.. Keşke Hayal Kahvem'deki elmalı turta bölümüne bir yorum yazsaydın da merak eden gelip buraya baksaydı.. Haydi gel yaz bence... De ki aynı turtanın sıvı yağlısını yaptım ben de:))

    Canımsın Gülçin.. Bu son yaptığın el işlerini bana acilen göstermelisin:) Sevgiler.

    YanıtlaSil