23 Şubat 2012 Perşembe

YERE UZANMIŞ İNEK ŞEKLİNDE KİLİM


                         Daha önce  tasarladıklarımdan tek farkı büyüklüğü ve kullanım alanı .Önceki oyuncakların içinde " Süslü İnek Hanım"  vardı zaten  hatırlarsanız. Bu onun oldukça büyüğü ve yere uzanmış şeklinde olanı. Salonun bir köşesine veya çocuk odasına çok şık olabilir.
                         
                         Önce yüzünü oluşturdum.Gözlerini yaparken çok eğlendim. Azıcık mahmur ve diğerleri gibi oldukça " şaşkın " bakması için elimden geleni yaptım.Olmadı söktüm,tekrar yaptım. Beğeninceye kadar sök-yap uğraştım. Buraya koymadan önce benim beğenmem lazım. " Oldu,tamam Gülçin" deyinceye kadar uğraşmalıyım.Sıra bedene geldiğinde,  bedenin beni bu kadar uğraştıracağını düşünmemiştim doğrusu.  " Alt bedeni üst bedenin üstüne koyup makine çekiveririm " diye düşünmüştüm. Ama öyle olmadı. Bir kere üstündeki beneklerin yerleri belirlemek ve onları oralara elde aplike etmek çok zaman aldı. Sonra ayaklarının yapımı ve yerlerinin belirlenmesi...  En son içinin doldurulması...İyi de yastık gibi yerde durmayacağına göre yorganlamam gerekiyordu. Bu aşamada baya zaman aldı. Kuyruğu ve başı da yerine yerleştirince tamamlanmış oldu.
 
           















            Boyutlarını yazmayı unutuyordum neredeyse,  100 x 75 cm .Bildiğin küçük bir halı işte ama eğlenceli olanından.






18 Şubat 2012 Cumartesi

KURDELELİ AYI YASTIK

    

  Bu seferki daha farklı bir yastık. Hem sevimli, hem neşeli, hem çocukça,hem  de eğlenceli olsun istedim.Tamda istediğim gibi oldu. " Ağzı kulaklarına varan" cinsten.  Kurdelelerini de unutmadım,  güzelliğine güzellik katmak için. Dekoratif bir yastık ya da oyuncak.


MAVİ ARABALI YASTIK

   

        Tamamen el yapımı. Arabanın her bir renkli parçası ayrı ayrı kesildi, elde ilik işi ile  kaliteli sağlam  koton  iplik kullanılarak diğer parçalara tutturuldu. Öyle ki direksiyon, ön-arka tamponlar bile unutulmadı.  Sonra tamamlanan araba formu borda zemin üzerine aplike edildi.  Yastık  formu verilerek 42 x  32 cm boyutlarında dikildi.En iyi kalite silikon elyaf ile doldurulup tamamlandı.Dekoratif bir yastık veya oyun arkadaşı.

12 Şubat 2012 Pazar

SON ÜRETTİKLERİM...



                            
      
 BUNLAR EN SON ÜRETTİKLERİM...

-SEVGİ AYICIĞI

25 X16 cm ebatlarında.Ayrıca 20 cm ham ipten kordon yapılmıştır.Kapı süsü veya sevginizi ileten bir nesne...Ne anlamda kullanırsanız...Her durumda duru bir sevgi ifadesi.



-HELLO KİTTY

10 x 8 cm ebatlarında.Anahtarlık,magnet,saç tokası ya da taç olabilir.Sipariş vermek isterseniz ne amaçla kullanmak istediğinizi bildirmeniz yeterli.


-

Anahtarlık&magnet

Meşhur Angry Bird ' lerden kırmızı olanı.İsterseniz aparat takıp anahtarlık olur,isterseniz magnet.Sipariş verirken bildirmeniz yeterli.








        - HELLO KİTTY BEBEĞİ   
                 



             45 x 30 cm boyutlarında,sevimli bir oyun arkadaşı. Kedi dostu bir sevgili dost için özel üretildi.Oynarken beni hatırlaması dileği ile.
                






8 Şubat 2012 Çarşamba





GÜLİZARIN OYUNCAKLARI  BİR KEZ DAHA'' EN MODA'' SAHNESİNDE....

Evet dostlar , Gülizarın Oyuncakları olarak bir kez daha En Moda sayfalarındayız. Sevgili Bayan Kaplumbağa, Kedi-fare, Anne kanguru, Zombi,İlikli-düğmeli yastık, Bayan bahçıvan tavşan, Mor antenli  kırmızı-turuncu uğurböceği yastıklar. Kısmetleri açık olsun.

4 Şubat 2012 Cumartesi

                        HAFTA SONU İZMİR -  KUŞADASI   KAÇAMAĞI    

Geçen hafta sonu ailece " asker ziyareti"  maskesi altında  kısa bir haftasonu tatili yaptık. Şehirde kar varmış falan, kimin umurunda . Akla konulmuştu bir kere.   Yapılmasa olmaz..Hani bir düşünce sisteminde vardır ya " sen bir şeyi istersen bütün evren senle olur" .Tam da öyle oldu. Önce itinayla yol hazırlıkları yapıldı. Aracımız hazırlandı, battaniyeler alındı, yiyecek-içecek stoku yapıldı, yola revan olundu.  Yolculuğumuz sıkıntısız geçti.  Soğuğu yerinde pırıl pırıl bir İzmir sabahında askerimizi  "evci"olarak  aldık kışladan. Yemek yenecek ve "iş icabı" gezilecek yerler önceden belirlenmişti zaten."En zayıf halka"  olarak ben mızıklayıncaya kadar gezdik güzel şehri.Sonra konaklamak için verelini Kuşadası.Bu şehrin en zor yanı konaklamak.Kamu konaklama yerlerinin çoğu "Vanlı depremzedelere" ayrılmış. Ya da dolu. Sonra gelenler ünlü çok uluslu oteller veya 4-5 yıldız rütbesindekiler. Yani " bizi aşar abi" durumu . Eşimle konaklayacak yer araştırırken çevre il ve ilçeleri de dahil ettik işin içine .Kuşadasında karar kıldık .  İyi ki de öğle yapmışız.Daha önce gittiyseniz bile buraya bir de bu mevsimde gitmeyi deneyin.Ama bu kadar soğuk olmasın yine de. Apaydınlık kış güneşinin odaları doldurduğu güzel manzaralı otelimize yerleştik.Sıcaktı,kesintisiz sıcak suyu vardı,temizdi.Ama adını hatırlayamıyorum şimdi.Ben duyduğum huzuru sadece mevsim icabı olan tenhalığa bağlamıştım.Şimdi düşünüyorum da yaşananlardaki tadı arttıran "evlat sevgisi" ve "aile sıcaklığı " olsa gerek.  Bu resimleri de orada çektim.




BU LİMANIN " SARIŞIN KIŞ GÜZELİ", kendini limanın  sahibi zannediyor.









BUNLAR DA GÜZELİM  KUŞ ADASININ  KIŞ MANZARALARI,  hadi hayal gücünüzü kullanın... 


















2 Şubat 2012 Perşembe

14 ŞUBAT SEVGİLİLER GÜNÜ ÜRÜNLERİ

  SEVGİ ÖNLÜKLERİ
Bunlar kadın - erkek mutfak önlükleri. Neyin yolu ''mideden geçerdi'' unuttum.Sevginin yemekle bir ilişkisi olduğunu düşünüyorum. Aç karnına hiç bir şey iyi gitmez. Ama bu önlükler,sevgiyi çoğaltmaya yardımcı olabilir.


Aynı düşüncelerle ürettiğim önlüklerin siyah olanları.








                                  SEVGİ BATTANİYELERİ

Bunlar da "sevgi battaniyeleri" . 140x 200 cm ebatlarında. "Sevginin de battaniyesi olur muymuş" deme. Ben yaptım oldu. Bence, sevgiyi çağrıştıran her şey güzeldir.Barıştır ,aşktır,kutsaldır,kıymetlidir,değeri bilinmelidir. .Penguenler nasıl da sokulmuşlar birbirlerine muhabbetle... 14 Şubata ve yaşadığımız soğuğa uygun.




                        SEVGİ YASTIĞI



"I ONLY WANT YOU" Sadece sana ihtiyacım var...Ne kadar arı, ne kadar dümdüz bir cümle. Açıklamaya ihtiyaç bile yok...Götür sevdiğine ver,hislerinin tercümanı olsun. 45 x 45 cm ipek keten kumaştan dikilmiş yastık.

                         SEVGİ AYICIĞI



KIRMIZI KALPLİ AYI YAVRUSU, Patilerinin arasında yapışkan cırtlarla duran bir kalp taşıyan ayı yavrusu. Bu yavru ayılara neden böyle bir "misyon" yüklenmiş bilmiyorum.Bildiğim çok sevimli ve ben onu çok severek yaptım.Kucağınıza aldığınızda yeni doğmuş bir bebek gibi kucağınızı dolduruyor.45 x 25 cm boyutlarında.Elbette saf bir sevgiyi çağrıştırıyor.                                                                          

               SEVGİ ÇERÇEVELERİ


21 x 18 cm ebatlarında, camlı fotoğraf çerçevesi. Ama bildiklerinden farklı.Onunla , çok "sevdiğinle" çekilmiş bir fotoğrafını korumaya alabilirsin.Sol alt köşedeki kalp durumu vurguluyor ...




                          ÇİÇEK AÇMIŞ SEVGİ KALBİ 

























Ah bu kalp,adı nedir bilmem." Yürek sızısı mı"," Gönül ağrısı mı"," Çiçek bahçesi mi"," Hayat kaynağı mı"...Bence ne anlam verirsen,o.