12 Şubat 2013 Salı

ZEYNEP' İN ADA' SININ BEBEK ANI DEFTERİ



                     Bebek anı defteri yapma fikri benim için   yeni değil,  ama  bebek için ilk kez tasarladım.

                     Düşünsene , şu an elinde doğduğun ilk günden itibaren annen ya da babanca                        
tutulan günlük bir defterin olsa…Veya doğduğun günden sonra anne-babanın ,yakınlarının ve seni görmeye gelenlerin ilk anki duygularını ifade ettikleri böyle bir defterin olsa elinde…Ne şahane bir şey olurdu ama değil mi?..Hah işte, bu defter bütün bu amaçlar için tasarlandı.

                     Şöyle ele alınınca bebek gibi yumuşacık bir his versin diye önce ince bir kat tabaka elyafla kapladım.Sonra Ada’ ya hazırladığım diğer bebek çeyizleri için kullandığım kumaşlardan uygun bulduklarımı, tasarladığım şekilde birleştirdim.Sonra da bu kumaşla defteri düzgünce kapladım. Özel olması için üstüne sahibinin adının yazılması gerekir.Ben bunu ADA bebek için hazırladığımdan onun adını yazdım.


 



                   Ada,  onun hakkında yazılanları okuyabilecek yaşa geldiğinde kendisi için yazılanları okuyunca neler hissedecek acaba?...Ve dünyamız ne halde olacak?...

                  Bebeklerin saflıkları, temizlikleri, güzellikleri adına hiçbir bebek anne-babasız kalmasın,savaşlar olmasın ki bebekler, çocuklar hep iyi ve güzel hatıralar biriktirebilsinler…..Bu defterlere hep güzel hatıralar yazılsın….

2 yorum:

  1. Hepsi cok guzel..ellerinize saglik...yolunuz acik olsun...sevgiler.....sevil

    YanıtlaSil