11 Şubat 2013 Pazartesi

ZEYNEP’ İN ADA’ SININ BEBEK ODASI KAPI SÜSÜ







                                 


            Başka şekilde kapı süsleri yapmıştım daha önce.Bu diğerlerinden farklı.İstedim ki bebek büyüdüğünde bu kapı süsündeki bebekle oynasın.Onun için biraz daha özendim.Her parçasını elimde diktim.İçine yine boncuk elyaf doldurdum.Yumuşacık.

            Önce yine renk ve kumaş seçimini yaptım.Sonra kolların,bacakların ,kafanın ve bedenin elde dikimi ve elyaf doldurulması…Kahverengi keçeye saç formu verilip kafaya ekledim.Yüz hatlarını  belirledim ve keçe saçlara kurdele fiyonklar yaptım. Vücudun alt kenarına önce fisto,üstüne sutaşı diktim.Bebek formu boşlukta kalmasın diye fuşya renginden zemin hazırlayıp bebeği buna tutturdum.






           Kanatları uçuşan kelebek yapmak için ,  oluşturduğum kelebek kalıbından  uygun bulduğum kumaştan  iki kat kestim. Yine elde dikip, elyafla doldurdum ve kanatlara hareket verdim.





  Baykuş formunun bilgeliği temsil ettiğini biliyorum.Minik bir yavru baykuş yapma fikri çok huşuma gitti.Ama şöyle süslü püslü olanından.Minicik baykuşun dantelli,süslü bir cebi oldu bu düşünceden yola çıkınca.Çokça zaman geçirdim,çok da eğlendim yaparken.Kafasındaki süs çiçeklerini ve çiçeklerin ortasındaki incileri bile ihmal etmedim.Güzellik , ayrıntıda saklıdır…







 






 






            En son,  Ada’ nın isminde bulunan harflerin şekillerini oluşturdum ve bunlardan iki tane ‘’ A’’  ve bir tane ‘’ D’’  harfi  kestim beyaz keçeden.Bunların katlarını elde birleştirirken bir taraf tanda harfler dik dursun diye  araya elyaf doldurdum.Sonra bunların alt kenarlarına cam kesme kelebek ve yunus balığı şekillerini diktim.

           İşin sonuna gelmiş olduk.Şimdi sıra  bebek, baykuş, kelebek ve harfleri uygun şekilde   düzenlemeğe geldi…Halka şeklindeki strafora beyaz ve pembe seten kurdele sardım, sabitledim. Hazırladığım bu şekilleri uygun gördüğüm gibi  bu halkaya yerleştirdim.

           Anlattıklarımda anlaşılmayan bir nokta varsa ya da sipariş vermek isterseniz gulcin58@hotmail.com a mesaj atabilirsiniz.              

2 yorum:

  1. bayıldımmmmmm bayıldım .. bu ne güzellikler böyle elinize emeğinize en çokta yüreğinize sağlık..polardan yapılan battaniyeler ve oyuncaklar diğer kumaşlara oranla daha kolay ama siz onlara öyle detaylı işlemeler yapmışsınızki bayıldım .. bol kazançlarınız olsun

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler Tatlı Oyuncaklar...Ben de size uğrayacağım.

    YanıtlaSil