3 Kasım 2012 Cumartesi

ATÖLYE TERAPİ KAFE



           Daha önce gittiğimiz, Halk Eğitimin  açtığı bir ahşap kursunda tanışmıştık.Yaklaşık on kişi kadarız.Bazen aramıza birimizin bir arkadaşı da katılır, sayımız artar.Bazen engeller çıkar daha az oluruz.Ama hiç kopmadık dokuz yıldır.Ayın ilk cuma günü diye tespit etmiştik ta baştan.Herkes programını ona göre yapar.Mevsime göre uygun, yeni açılan,  ferah, temiz  mekanlar arasından fikir birliği ile bir sonraki sefere gidilecek yer belirlenir. Rahatça sohbet edebileceğimiz bir yer olması, yiyeceklerin leziz ve temiz olması her zaman önceliğimiz olmuştur.
          Bu sefer Güzin’ in daha önce başka gurup arkadaşları ile gittiği ve memnun kaldığı için bize önerdiği  ATÖLYE TERAPİ KAFE’ ye gittik.Daha önce İzmit’ te böyle bir açıldığını biliyordum ama gitmek kısmet  olmamıştı.Bu fırsatı hiç kaçırır mıyım.Buraya kafe demek haksızlık olur bence.Sanki biz bir arkadaşımızı evinde ziyarete gitmiştik.Hala ayırtına varamıyorum.Bizi güler yüzle karşılayan Arzu DANYER Hanım, oranın patronu mu, çalışanı mı, fotoğrafçısı mı … Öğle samimi ki bunların hiç birini kestiremiyorum…Bizleri karşıladı, çay sevisi yaptı, fotoğraflarımızı çekti.
         Yiyecek olarak, ıspanaklı ve ya  sade mantı  ve çeşitli zeytinyağlılardan oluşan bir seçenek var.(Ispanaklı mantının sadece hamurunda ıspanak var, içi aynı bildiğiniz kıymalı mantı içi.Sade dediğim de bildiğiniz kıymalı mantı).
         Ben tercihimi ıspanaklı mantıdan yana yaptım.Baharatı yerinde, sarımsağı olması gerektiği kadardı.Kısacası benim damak tadıma çok uygundu.Hele sonradan gelen brovni ve proftörler…Az kaldığı için tek tek porsiyon sipariş edemedik.Ama  Muzaffer , baş ahçı  titizliği ile gelenleri hepimize bir güzel paylaştırdı.Öğrendik ki, Atölye Terapiye rezervasyon  yaptırmak gerekiyormuş.Çünkü her şey günlük hazırlanıyor, tazecik.Çaylar zaten ikram.Koyu sohbetin yanına mis gibi demlenmiş çaylar eklenince değmeyin keyfimize.
          Bütün bu güzelliklere   ayrıca eklenen  görsel bir şölende de bahsetmelim.Her taraf el emeği göz nuru eserlerle dolu.Ahşap çalışmaları, goblen işi, etamin işi örtüler, süslü yastıklar v.b.İsterseniz bunları satın alabiliyorsunuz. İsterseniz haftanın belirli günlerinde  usta öğretmenlerin verdiği kurslara katılabiliyorsunuz.
          İzmit’ te yaşıyorsanız ve ya yolunuz bu şehre düşerse mutlaka bir uğrayın.Bu nezih mekanda nefis yiyeceklerin tadına bakın, gözünüz gönlünüz açılsın.Vaktiniz ve merakınız varsa kurslarına katılın, ‘’ terapi’’ almış olursunuz fazladan.
           Bizi buraya yönlendiren , nefis tatları tattıran harika dostun Güzin’ e sevgiler.Bana her zaman güzel şeyler sunmuştur.

ATÖLYE TERAPİ KAFE   İzmit KOCAELİ Tel: 0262 323 67 08
Karabaş Mh.Cengiz Topel Cd.Süleymanpaşa Sk.No:7/A

















4 yorum:

  1. Harıka olmus hepsi,cok begendımmm

    http://hayattpaylasincaguzel.blogspot.com/

    YanıtlaSil

  2. Merhaba, sizinle tanışmaktan mutlu oldum.Ziyaretinize geleceğim.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Bende terapinin devamlı ziyaretiçisi ve öğrencisiyim :) Çok güzel bir mekan bazen işim olmasa da gidip yemeğimi yiyip kitabımı okuyorum bana çok iyi geliyor günün yorgunluğunu atıyorum :)

    YanıtlaSil