3 Ekim 2013 Perşembe

ANTALYA DÜDEN ŞELALESİ



       Hava buzzzz, resmen kış havası. Karşımızdaki Kartepe’ ye ,yakınımızdaki Uludağ ‘ a kar yağmış. Mevsimler değişti, yaz uzun atlama yaparak yazdan kışa sıçradık… Daha ekim ayının ilk günleri. Halbuki ben sonbaharı severim, yaşamadan atlanan her şeyi dönüp yaşarız.
     ….
      Hadi gelin şimdi yazdan kalma zamanlara dönelim. Yaz tatilimizi geçirdiğimiz Antalya’ da sıcaktan bunaldıkça serin yerleri tercih ettik. Tercihimizi tam karşılayan yerlerden biri Düden Şelalesiydi .Girişte ördeklerin gezindiği bir alan vardı. Görüntü olarak çok sevimliydi ama ördek pisliği kokusu hiç de hoş değildi. Buna bir çare bulunabilir herhalde…
     Şelale oldukça büyük bir alanda yayılmış. Suların adeta moleküllerine ayrıldığını görüyorsun. Ya da oksijenin yüzünüze  çarptığını hissediyorsunuz. Tamam biraz abarttım… Diyelim ki ben çok beğendim. Kocaman çınar ağaçları, taaa yukarılardan aşağıya dökülen sular ,gümbür gümbür akan sular, şırıl şırıl akan sular, durgun sular, ığıl ığıl yol alan sular, çınarların arasından gürültüyle fışkıran sular, aşağıdaki mağaralara inen kaygan basamaklara sızılan sular… Bembeyaz köpük köpük sular, renksiz gibi duran sular, masmavi sular, yemyeşil sular…





























     Sizi Düden Şelalesi’ ne ait  rengarenk ve şekildeki su görüntüleri ile baş  başa bırakıyorum. Yolunuz Antalya’ ya düşerse atlamayın derim.

2 yorum:

  1. Aldım sevgilerinizi, yerine benimkileri koydum.Teşekkürler.Hemen geliyorum.

    YanıtlaSil
  2. Antalyada gezdiğim en güzel yerlerden bir tanesi düden şelalesi herkesin görmesi gereken bir yer. şelalenin altında ıslanmak ayrı bir güzellik :)

    YanıtlaSil